Häpnadsväckande turistplatser i Peru

Den första hamnen i Peru ligger en halvtimme från centrala Lima och samlar magi, gastronomi, historia, stränder och tradition som kan avnjutas året runt. Om du befinner dig i den peruanska huvudstaden och letar efter en plats att fly från staden och omge dig med ett lugnt klimat är Callao det bästa alternativet.

Chalaca-provinsen är porten till en värld av upplevelser av alla slag; lära dig mer om stadens republikanska historia genom dess museer och fästningar, njut av en lugn promenad och vila på stranden eller tillbringa en kulturell eftermiddag med att besöka dess gallerier och utställningar i Callao Monumental.

Verklig Felipe fästning

Spanjorerna beställde byggandet 1747, men arbetet slutfördes 29 år senare. Dess syfte var att skydda staden Lima från eventuella piratattacker och särskilt dess mest kända hamn. Därifrån lämnade ett stort antal fartyg och galjoner till Spanien. År senare, under striden den 2 maj, skulle det vara en del av det peruanska försvaret mot spanska.

För närvarande är det huvudkontoret för Museum of the Army of Peru. Under turnén kommer du att kunna uppskatta gamla stridsvagnar och kanoner, ett galleri med tre utställningsrum och guvernörens hus. Du kan också gå igenom labyrinterna och fällorna tills du når utsiktspunkten, där du får en imponerande utsikt över hela hamnen. Fästningen ligger på Plaza Independencia och kan besökas varje dag.

Callaoöarna

Utanför Callaos kust finns en uppsättning charmiga ökenöar: Palomino, Cavinzas, San Lorenzo och El Frontón. Det finns turistbyråer som organiserar turer som avgår från hamnen i Callao eller La Punta. Det är en trevlig resa på cirka fyra timmar, full av fauna och historia.

San Lorenzo Island är den största i det peruanska havet. I den har arkeologiska rester hittats som tyder på att det tidigare användes som ett religiöst centrum. Dessutom ockuperades den under antiken av pirater, vilket gav upphov till många fantastiska berättelser och smeknamnet ”Mysterious Island”. Rester av chilenska soldater som kämpade i Stillahavskriget hittades också.

Palominoöarna består av två holmar. Den första är bebodd av ett stort antal sjölejon. I dess omgivningar kan du njuta av det spektakel som dessa nyfikna djur erbjuder när du badar nära klipporna. Den andra är känd som ’The Hospital’.

Cavinzasöarna är hem för ett stort antal guanofåglar, såsom pelikaner och guanayes. En annan av dess attraktioner är de naturliga grottorna. El Frontón Island är känd för att ha tjänat under kolonialtiden och fram till långt in på 1900-talet som ett politiskt fängelse för karaktärer som bland annat vicekung Blasco Núñez de Vela. För närvarande är den obebodd.

Chucuito

Det är en annan historisk plats; Där grundades byn Piti Piti, som beboddes i antiken av Collas. År senare blev det en stad med italienska och spanska invandrare. Idag är det ett pittoreskt spa i genusstil med ljust målade trähus och stora fönster.

Det är en bro mellan Callao och La Punta, där du kan njuta av en fantastisk utsikt över havet och en gastronomisk mässa på söndagar. Den har ett vackert torg, perfekt för att ta bilder med skulpturer av olika karaktärer, som Miguel Grau, som ligger bekvämt på en bänk. Framför torget finns ett museum där du kan lära dig mer om Chalacas historia genom gamla fotografier.

Dricks

Det är ett av de mest attraktiva och charmiga spa som staden Lima har besökt mycket under sommarsäsongen av nationella och utländska turister. Här kan du njuta av ett uppfriskande dopp i det lugna vattnet; Du kan också ta en trevlig promenad längs den långa strandpromenaden omgiven av gamla republikanska herrgårdar, som gränsar mot havet med båtar och, och sedan äter lunch på en av de många marina restaurangerna som finns på platsen.

Monumental Callao

Det är en av de viktigaste stadsdelarna i Callao och för närvarande en av de nuvarande kulturella och konstnärliga naven i hamnen. Gallerier och konstutställningar, oberoende konstnärsbutiker, konserter och musikfestivaler utomhus är en del av myriaden av kulturella manifestationer som visas i det här området. Utbudet av restauranger och kaféer tillför också mervärde till denna plats.

Callao Monumental är idag positionerad som en liten atmosfär som genom sina färger, kultur och aktiviteter koncentrerar Callaos historia; en charmig och pittoresk plats där du kan leva med frihet och utan begränsningar och bara andas respekt och tolerans mellan grannar och besökare.